AA0121_henkilokunta;

”Rakenteilla ennätyksellisen paljon asuntoja.”

”Meillä Avain Yhtiöillä tehtiin alku­syksystä uusi ennätys, kun rakenteilla oli yli 1 500 asuntoa. Tavoite on ollut, että joka vuosi valmistuisi noin 1 000 uutta asuntoa. Yhden hankkeen rakentamisaika on keskimäärin noin puolitoista vuotta, joten kun rakenteilla on 1 500 asuntoa, pääsemme lähelle tavoitettamme. Rakenteilla olevat asunnot luovat työtä noin 4 000 ihmiselle, mistä voi tänä matalasuhdanteen aikana olla erityisen iloinen. Lisäksi meillä on perusparannukset käynnissä lähes 500 asunnossa.

Uudistuotannon rakennuttamisen pääpainopiste on pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa sekä Jyväskylän ja Tampereen seuduilla. Teemme kovasti töitä, että saisimme hankkeita liikkeelle myös Turussa.Viiden viime vuoden aikana hankkeiden koko on kasvanut pikkuhiljaa isommaksi. Kun yritys on koko ajan kasvanut, on ollut mahdollista tehdä myös isompia hankkeita. Kun aiemmin keskimääräinen hanke oli rivi­talokohde, nyt se on kerrostalokohde, jossa on usein erilaisia asumismuotoja. Kohteissa voi olla vuokra-, asumisoikeus-, palvelu- ja omistusasuntoja, kuten hitas-asuntoja. Mitä lähemmäksi kaupunkien keskustaa rakennetaan, sen todennäköisemmin hanke voi sisältää esimerkiksi liiketilojen tai pysäköintilaitoksen rakentamista. Kaupungin maankäyttöstrategia voi määritellä, että alueelle on rakennettava erilaisia asumismuotoja ja meiltä onnistuu myös tällaiset niin sanotut hybridihankkeet, eli koko asumisen laaja kirjo.

Avain Rakennuttaja on Avain -konsernin sisäinen rakennuttajakonsultti. Yleensä rakennutamme asunnot konsernin omaan omistukseen, joissain tapauksissa myös yhteistyökumppanin käyttöön. Tällä hetkellä tuotannosta puolet on vuokra-asuntoja ja kolmasosa asumisoikeusasuntoja. Palvelukodeille ei ole nyt niin paljon kysyntää, ehkä sote-tilanteesta ja palvelukoteihin liittyvästä julkisesta keskustelusta johtuen. Teemme kaikkiin kohteisiin aina myös perheasuntoja, ja siksi hankkeidemme keskipinta-ala on suurempi kuin alan toimijoilla keskimäärin. Suurin osa asunnoista on kaksioita ja kolmioita, mutta mukana on aina myös neliöitä, joskus viisiöitäkin.

Rakentamisalalla paras suhdannehuippu on tällä hetkellä ohi, mutta onneksi vuokra- ja asumisoi­keusasuminen kiinnostaa ja asunnot käyvät hyvin kaupaksi. Sijainti on niissäkin tärkein. Rakennuttajana meille merkitsee paljon asemakaava ja sen myötä asuntojen toteutettavuus kohtuuhintaan. Koska talot jäävät meidän omistukseemme, pyrimme rakentamaan kestäviä, hyvännäköisiä taloja, joita on helppo huoltaa ja kohtuuhintaista ylläpitää. Silloin niissä on asukkaidenkin mukava ja edullista asua.”

3x rakenteilla olevista asunnoista

Sijainti on tärkein
Rakenteilla ja suunnitteilla olevat asunnot sijaitsevat muun muassa Helsingissä, Vantaalla, Tuusulassa, Kirkkonummella, Porvoossa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Tampereen seudulla. Suurimmat työn alla olevista hankkeista sijoittuvat Helsingin Pasilaan ja Tuusulan Rykmentinpuistoon. Toiveena on saada hankkeita liikkeelle myös Turussa.

Taustalla osaava henkilökunta
Avain Rakennuttajalla on ammattitaitoinen projektinjohto ja -valvonta sekä rakennuttamisen hallinto huolehtimassa, että jokaisessa kohteessa kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti.
”Sitoutunut ja osaava henkilökunta onkin menestyksen avain”, Ville Mäenpää toteaa.

Töitä tuhansille
Kun asunnot valmistuvat, niiden tuotannon arvo on noin 250 miljoonaa euroa. Sillä on merkittävä työllistävä vaikutus rakennusalalla, eli voidaan puhua yhteensä noin 4 000 työpaikasta rakentamisen eri vaiheissa.

Avain Rakennuttajan toimitusjohtaja Ville Mäenpää

Edellinen
Koti kuin lottovoitto
Seuraava
Yhdessä oppii paremmin