“Sähköinen lukitusjärjestelmä parantaa turvallisuutta.”

”Viime vuonna valitsimme kotimaisen iLOQin Avain Yhtiöiden pääasialliseksi lukitusjärjestelmien toimittajaksi. Tällä hetkellä iLOQ on käytössä kymmenissä kohteissa ja jatkossa se asennetaan lähes kaikkiin Avaimen uudiskohteisiin sekä valtaosaan perusparannuskohteita.

iLOQ on digitaalinen lukitusjärjestelmä, jossa tarvittava energia sähköisen lukon avautumiselle syntyy avaimen työntöliikkeestä lukkopesään. Avainten ja lukkojen pääsyoikeuksien ohjelmointi ja hallinta toimii internetin yli toimivan ohjelman kautta. Mekaaniseen lukitusjärjestelmään verrattuna sähköisessä järjestelmässä on käyttömukavuutta ja turvallisuutta lisääviä puolia.
Sähköinen lukitus on investointina mekaanista kalliimpi, mutta maksaa itsensä takaisin pienempinä elinkaarikustannuksina. Jos asukas hukkaa avaimen tai urakoitsija yleisavaimen, iLOQissa lukkoja ei tarvitse sarjoittaa uudelleen. Riittää, että avain tehdään järjestelmässä toimimattomaksi ja kaikille lukoille viedään tieto kadonneesta avaimesta käyttämällä yhtä uudelleen ohjelmoitua avainta lukoissa. Tällöin kustannuksia syntyy vain uudesta avaimesta, sen ohjelmoinnista ja tiedon toimittamisesta jokaiselle lukolle. Syntynyt kustannus on murto-osa mekaanisen lukitusjärjestelmän sarjoituskustannuksesta, jos kyseessä on esimerkiksi kokonaisen talon uudelleen sarjoitus. Mekaanisen lukitusjärjestelmän patentti myös vanhenee 20 vuodessa, jonka jälkeen lisäavaimia voi teettää vapaasti eikä niiden määrää pysty kontrolloimaan. Sähköisissä järjestelmissä tällaista turvallisuusriskiä ei synny.

Yhden iLOQ-avaimen voi ohjelmoida käymään moneen eri paikkaan. Jos vaikka useammalla taloyhtiöllä on yhteisiä tiloja, kuten sauna, kerhotila ja pesutupa, avaimeen voi koodata pääsyoikeuden niihin kaikkiin. Lukitusjärjestelmä on myös yhteensopiva One4All-porrashuonenäyttöjärjestelmän kanssa. Kun taloyhtiössä on molemmat järjestelmät käytössä, asukas voi varata varausjärjestelmän kautta esimerkiksi pesulavuoron ja vuoron alkaessa pesulan lukko aukeaa ainoastaan hänelle. Yleisten tilojen lukot varustetaan myös kellopiirillä, joka tallentaa, millä avaimella ja mihin kellonaikaan ovesta on kuljettu. Jos esimerkiksi pyöräkellariin murtaudutaan, kellopiirin tiedot toimitetaan poliisin käyttöön. Laajimmillaan iLOQ on käytössä niin, että samalla avaimella aukeaa myös postilaatikko, auton lämmitystolppa ja jopa syväjätekeräys­astia. Järjestelmä mahdollistaa myös autopaikan vuokraamisen parkkihallista ulkopuolisille turvallisesti, sillä oven avautuminen voidaan hoitaa iLOQilla.

Toimivan lukitusjärjestelmän käyttöä ei tarvitse erikseen miettiä − se on aina turvallinen ja käyttövarma.”

3 x iLOQ-lukituksen edut

Käyttövarma
Järjestelmä ei tarvitse paristoja eikä sähkökatkos vaikuta sen toimivuuteen. Lukon avautumiseen tarvittava energia syntyy avaimen työntöliikkeestä

Uusi avain
Uudiskohteissa asukas saa valmiiksi ohjelmoidut iLOQ-avaimet muuttaessaan sisään. Jos asukas tilaa lisäavaimen, se ohjelmoidaan työntämällä avain talossa sijaitsevan ohjelmointipisteen lukkoon. Jos talossa ei ole ohjelmointipistettä, valmiiksi ohjelmoitu avain noudetaan huoltoyhtiöstä tai paikallisesta lukkoyrityksestä.

Jos avain katoaa
Jos iLOQ-avaimesi katoaa, ilmoita siitä heti huoltoyhtiöön puhelimitse tai sähköisellä vikailmoituksella. Jos on vaara, että kadonnutta avainta voidaan käyttää väärin, tee ilmoitus aina puhelimitse. Avaimen käyttöoikeudet poistetaan järjestelmästä, jonka jälkeen kadonneella avaimella ei saa enää mitään lukkoja auki. Mikäli löydät aiemmin kadonneen iLOQ-avaimen, palauta se omaan huoltoyhtiöösi, sillä avain voidaan ohjelmoida uudelleen.

Kaikissa avaimiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä huolto­yhtiöön tai talosi isännöitsijään.

Kiinteistöjohtaja Jan Bertills Avain Yhtiöt.

Edellinen
Kerhotilasta kajahtaa
Seuraava
Sisusta käsitöillä