Omistusasuntoja Kuninkaantammessa

Uusi omistuskohde Helsingissä

Kuninkaantammessa asut mukavasti luonnon läheisyydessä

Ilmeikäs Kuninkaantammen asuinalue sijaitsee Keskuspuiston syleilyssä ja Vantaanjoen vieressä. Tiiviin, simpukan muotoisen kävelykeskustan kujat, kadut ja aukiot on rauhoitettu kevyelle liikenteelle. Autojen pysäköinti on keskitetty pääosin rakennuksien ja pihakansien alle.

Kehittyvässä Kuninkaantammessa on jo päiväkoti, leikkipuisto ja lounasravintola. Alakoulu valmistui vuonna 2023. Lisää palveluita löytyy Kaivokselasta. Viereinen Hämeenlinnanväylä mahdollistaa nopeat yhteydet ympäri pääkaupunkiseutua. Runkobussilinja liittää alueen Myyrmäkeen ja Kehärataan sekä Helsingin itäisiin kaupunginosiin. Kehäradan juna-asemat Myyrmäessä ja Malminkartanossa sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä alueelta.

Asunto Oy Helsingin Turkoosikulman asunnot ovat valoisia ja käytännöllisiä koteja, joiden suunnittelussa on huomioitu asukkaiden sujuva arki. Huoneistovaihtoehtoja löytyy kompakteista yksiöistä aina suurempiin neljän huoneen perheasuntoihin. Ensimmäisen kerroksen huoneistoissa on oma asuntopiha. Muissa asunnoissa on oma parveke, joissakin asunnoissa jopa koko asunnon leveydeltä. Suuremmat kolmiot ja kaikki neljän huoneen asunnot ovat saunallisia. Talosta löytyy myös talosauna, jossa on mukava järjestää vaikka asukkaiden yhteisiä lenkkisaunoja. Kaikkien asukkaiden käytössä olevat talopesula ja kuivaushuone tuovat sujuvuutta arjen askareihin. Tervetuloa uuteen kotiin!

Viihtyisiä koteja Kuninkaantammeen

Kuninkaantammen asunnot on suunniteltu asumismukavuus edellä. Asuntojen sisäänkäynneistä avautuu näkymä ulos oleskelutilojen läpi, jolloin jo asuntojen ensivaikutelma on valoisa ja ilmava. Suuret parvekkeet tuovat lisätilaa asuntoihin. Rakennusten julkisivuväritys vaihtelee alueen hengen mukaisesti murretuin maavärein. Kerrostalojen tiilijulkisivuja on sisäänkäyntien kohdalla pehmennetty tiilen sävyyn sovitetuilla puurimoituksilla. Kortteli jäsentyy Kuninkaantammen luonteen mukaisesti umpikorttelina, jossa korttelia reunustavat tiilimuuratut kerrostalot ja puurakenteinen rivitalo. Kaikki tarpeelliset palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Luonto on Kuninkaantammessa läsnä. Korttelin keskellä on säilytettävä mäntyvaltainen puusto. Alueen asumismukavuutta lisää oma Palettilammen uusi uimaranta.

Lasse Lehtinen
Arkkitehti SAFA