Asumisoikeusasukkaan edut

Asumisoikeusasukkaalla on monia rahanarvoisia etuja.

Asumisoikeusasukkaan edut

Suosittelijan etu

Suosittelijan edun saat, kun suosittelet Avain Asuntoja ystävällesi ja suosittelun johdosta Avain Asunnot saa uuden sopimusasukkaan.
Tutustu Suosittelijan etuun >

Muita asumisoikeusasukkaan etuja:

 • Avain & Koti -lehti: Asiakaslehtemme neljä kertaa vuodessa kotiin jaettuna.
 • Irtisanomisaika 1 kk asunnon vaihtajalle: Kun vaihdat asuntoa Avain asumisoikeusasunnosta toiseen, irtisanomisaikasi vanhasta asunnosta on vain yksi kuukausi. 
 • Kerhotila: Joissakin taloissa on asukkaiden käytettävissä kerhotiloja.
 • Lemmikit: Lemmikit ovat sallittuja.
 • Pesutupa/kuivaushuone: Jos kiinteistössä on pesutupa ja/tai kuivaushuone, on niiden käyttö maksutonta.
 • Savuttomat uudiskiinteistöt: Kaikki uudiskohteet ovat savuttomia koko kiinteistön alueella.
 • Taloyhtiölaajakaista: Lähes kaikissa Avaimen asunnoissa taloyhtiölaajakaistan perusnopeus sisältyy käyttövastikkeeseen.
 • Vakuusmaksu: Vakuusmaksu on vain 250 euroa.

Olen asunut jo pitkään Avaimella. Palkitaanko siitä jotenkin?

Kyllä! Kun olet asunut yhtäjaksoisesti Avain Asunnossa 10, 20 tai 30 vuotta, voit valita juuri sinun kotiisi sopivan edun. Olemme paketoineet suosituimpia muutostöitä pitkäaikaisen asukkaan palkitsemiseksi ja voitkin vapaasti valita minkä edun haluat käyttää omaan kotiisi. Vaihtoehtoisesti voit valita vapautuksen yhden kuukauden vastikkeesta, jolloin maksat vain erilliskorvaukset käytön mukaan, kuten veden ja/tai autopaikan.

Koska kyse on pitkäaikaisen asumisen palkitsemisesta, edun saaminen edellyttää häiriötöntä asumis- ja maksuhistoriaa viimeisen kahden vuoden ajalta.

Pitkäaikaisen asumisen etuvaihtoehdot:

 • Uusi laminaattilattia
 • Uusi ilme keittiöön ovilla, tasoilla ja välitilalla
 • Saunaan uudet lauteet ja seinäpaneeli sekä löylyhuoneen lasiovi
 • Kylpyhuoneeseen uusi ilme uusilla kalusteilla
 • Tilaa säästävä liukuovi eteiseen tai makuuhuoneeseen
 • Seinäpintojen maalaus, joka sisältää myös tehosteseinän
 • Uusi liesi, astianpesukone sekä jääkaappipakastin (tai erilliset kylmälaitteet)
 • Terassilaudoitus pientalon pihalle
 • Puiset lattiaritilät ja istutuskaappi parvekkeelle
 • Vastikkeeton kuukausi

Huomaa, että kaikki valinnat eivät ole toteutettavissa kaikissa asunnoissa. Esimerkiksi liukuovea ei voi asentaa kaikkiin komeroihin.

Olethan itse yhteydessä isännöintiin, kun 10, 20 tai 30 vuotta asumista tulee täyteen. Pitkäaikaisen asumisen palkitsemisetu on käytettävä vuoden sisällä. Esimerkiksi jos sopimuksesi on alkanut 1.10.2011, on 10-vuotisetu lunastettava 1.10.2022 mennessä.

Yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut

Muuttohaukat

Saat muutot etuhintaan! Muuttohaukkojen sopimushinta Avain Asuntojen asuntoon muuttaville sisältää muuton ( max 30km, ma-pe), muoviset muuttolaatikot, tarvikelaatikon sekä muuttoauton ja tarvittavan määrän muuttajia. Katso hinnat alkaen yksiö, kaksio, kolmio, neliö tai suurempi muuttohaukat.com/avainasunnot.

Muuttohaukat tarjoaa muuttotarjouksen myös perusparannuksen asumisoikeusasukkaille sisältäen edestakaisin muuton ja tarvittaessa varastotilaa.

Lue lisää Muuttohaukkojen tarjoamista eri vaihtoehdoista ja palveluista sekä tilaa muutto: muuttohaukat.com/avainasunnot.

Gigantti

gignatti logo

Suomen Parvekekaihdin Oy

1.4.2023 lähtien Avain asukkaat saavat parvekekaihtimet edullisempaan hintaan ja pidennetyllä 3 vuoden takuulla Suomen Parvekekaihdin Oy:ltä. Suomessa mittatilaustyönä valmistetut parvekekaihtimet ovat loistava valinta parvekkeen näkö- ja aurinkosuojaksi. Voit varata maksuttoman suunnittelukäynnin sähköpostitse myynti@suomenparvekekaihdin tai soittamalla 041 317 9005. Halutessasi voit tutustua kaihtimiin ennakkoon osoitteessa www.suomenparvekekaihdin.fi.

Ennen asennusta varmista kaihtimien sopivuus asuntoosi ja tee muutostyöilmoitus isännöitsijällesi. Asumisoikeusasukkaana saat tästä muutostöistä hyvityksen, jos luovut asunnosta ennen hyvitysajan päättymistä. Parvekkeelle asennettujen kaihtimien ja vekkikaihtimien hyvitysaika on 3 vuotta 1.4.2023 alkaen tehdyistä asennuksista. Tutustu tarjoukseen tästä.

Alennuskoodi treenaakotona.com-palveluun

Avain Asukkaana treenaat nyt helposti kotona tai milloin ja missä vain haluat. Tarvitset ainoastaan Internet-yhteyden. Treenaakotona.com -palvelusta löydät ammattitaitoiset, koulutetut ohjaajat ja valmiiksi mietityn viikko-ohjelman. Saat joka viikko uudet treenit, jotka ohjaaja tekee kanssasi alusta loppuun. Lisäksi vapaassa käytössäsi on laaja treeniarkisto ja kurssitarjonta. Jos sinulla on kysyttävää treeneistä tai tekniikasta, treenaakotona.comin asiantuntijat auttavat sinua mielellään. Palvelu toimii tietokoneella, tabletilla, kännykällä ja televisiossa.

Näin saat edun käyttöösi: Mene osoitteeseen treenaakotona.com ja rekisteröidy käyttäjäksi kohdasta “Minulla on koodi”. Rekisteröitymisen yhteydessä käytä etukoodia avain12, niin pääset lunastamaan edun 97 € / 12 kk (normaalihinta 149 €). Vaihtoehtoisesti voit käyttää etukoodia avain6, jolla saat puolen vuoden jakson hintaan 59 € / 6 kk (normaalihinta 89 €). Treenakotona.com -palvelussa käyvät myös kaikki yleisimmät liikuntaedut ja setelit. 

Alennus Koti Puhtaaksi -siivouspalveluihin

Avain Asukkaana sinulla on mahdollisuus nauttia enemmän vapaa-ajastasi ja tilata kotisiivous alennettuun hintaan. Avain Asuntojen yhteistyökumppani Koti Puhtaaksi tarjoaa sinulle toimialueellaan yhteensä 150 euron alennuksen kotisiivouksiin, jonka voi hyödyntää valitsemaasi tahtiin kolmella ensimmäisellä siivouskerralla (3×50€). 

Näin saat edun käyttöösi: Mene osoitteeseen www.kotipuhtaaksi.fi/avainasunnot ja tutustu alennuksiin sekä niiden ehtoihin tarkemmin. Syötä sivulla olevalle lomakkeelle yhteystietosi yhteydenottoa varten. Alennukset myönnetään automaattisesti jättäessäsi soittopyynnön sivun kautta.