Asumisoikeusasukkaan edut

Asumisoikeusasukkaalla on monia rahanarvoisia etuja.

Asumisoikeusasukkaan edut

Pohjola Vakuutus 

Kaikilla asukkaillamme tulee olla koko asumisen ajan voimassa oleva laaja kotivakuutus vastuuvakuutusosineen. Pohjola Vakuutuksella Avain Asuntojen asiakkaita palvelevat alueittain nimetyt palveluneuvojat, jotka tuntevat vakuutustarpeesi ja auttavat löytämään sinulle ja perheellesi oikean vakuutusturvan.
Tutustu Pohjola Vakuutuksen vakuutusyhteistyöhön >

Suosittelijan etu

Suosittelijan edun saat, kun suosittelet Avain Asuntoja ystävällesi ja hän muuttaa Avain-asumisoikeusasuntoon.
Tutustu Suosittelijan etuun >

Muita asumisoikeusasukkaan etuja:

 • Avain & Koti -lehti: Asiakaslehtemme neljä kertaa vuodessa kotiin jaettuna.
 • Irtisanomisaika 1 kk asunnon vaihtajalle: Kun vaihdat asuntoa Avain asumisoikeusasunnosta toiseen, irtisanomisaikasi vanhasta asunnosta on vain yksi kuukausi. 
 • Kerhotila: Joissakin taloissa on asukkaiden käytettävissä kerhotiloja.
 • Lemmikit: Lemmikit ovat sallittuja.
 • Pesutupa/kuivaushuone: Jos kiinteistössä on pesutupa ja/tai kuivaushuone, on niiden käyttö maksutonta.
 • Savuttomat uudiskiinteistöt: Kaikki uudiskohteet ovat savuttomia koko kiinteistön alueella.
 • Taloyhtiölaajakaista: Lähes kaikissa Avaimen asunnoissa taloyhtiölaajakaistan perusnopeus sisältyy käyttövastikkeeseen.
 • Vakuusmaksu: Vakuusmaksu on vain 250 euroa.

Alennuskoodi treenaakotona.com-palveluun

Avain Asukkaana treenaat nyt helposti kotona tai milloin ja missä vain haluat. Tarvitset ainoastaan Internet-yhteyden. Treenaakotona.com -palvelusta löydät ammattitaitoiset, koulutetut ohjaajat ja valmiiksi mietityn viikko-ohjelman. Saat joka viikko uudet treenit, jotka ohjaaja tekee kanssasi alusta loppuun. Lisäksi vapaassa käytössäsi on laaja treeniarkisto ja kurssitarjonta. Jos sinulla on kysyttävää treeneistä tai tekniikasta, treenaakotona.comin asiantuntijat auttavat sinua mielellään. Palvelu toimii tietokoneella, tabletilla, kännykällä ja televisiossa.

Näin saat edun käyttöösi: Mene osoitteeseen treenaakotona.com ja rekisteröidy käyttäjäksi kohdasta “Minulla on koodi”. Rekisteröitymisen yhteydessä käytä etukoodia avain12, niin pääset lunastamaan edun 97 € / 12 kk (normaalihinta 149 €). Vaihtoehtoisesti voit käyttää etukoodia avain6, jolla saat puolen vuoden jakson hintaan 59 € / 6 kk (normaalihinta 89 €). Treenakotona.com -palvelussa käyvät myös kaikki yleisimmät liikuntaedut ja setelit. 

Alennuskoodi Koti Puhtaaksi -siivouspalveluihin

Avain Asukkaana sinulla on mahdollisuus nauttia enemmän vapaa-ajastasi ja tilata kotisiivous alennettuun hintaan. Avain Asuntojen yhteistyökumppani Koti Puhtaaksi tarjoaa sinulle toimialueellaan 100 euron kertaluontoisen alennuksen jatkuvasta kotisiivouksesta, 50 euron alennuksen kertasiivouksesta ja 50 euron alennuksen ikkunanpesusta. 

Näin saat edun käyttöösi: Mene osoitteeseen www.kotipuhtaaksi.fi/avainasunnot ja tutustu alennuksiin sekä niiden ehtoihin tarkemmin. Syötä sivulla olevalle lomakkeelle alennuskoodi Avainetu ja jätä samalla yhteystietosi yhteydenottoa varten.

Olen asunut jo pitkään Avaimella. Palkitaanko siitä jotenkin?

Kyllä! Kun olet asunut yhtäjaksoisesti Avain Asunnossa 10, 20 tai 30 vuotta, voit valita juuri sinun kotiisi sopivan edun. Olemme paketoineet suosituimpia muutostöitä pitkäaikaisen asukkaan palkitsemiseksi ja voitkin vapaasti valita minkä edun haluat käyttää omaan kotiisi. Vaihtoehtoisesti voit valita vapautuksen yhden kuukauden vastikkeesta, jolloin maksat vain erilliskorvaukset käytön mukaan, kuten veden ja/tai autopaikan.

Koska kyse on pitkäaikaisen asumisen palkitsemisesta, edun saaminen edellyttää häiriötöntä asumis- ja maksuhistoriaa viimeisen kahden vuoden ajalta.

Pitkäaikaisen asumisen etuvaihtoehdot:

 • Uusi laminaattilattia
 • Uusi ilme keittiöön ovilla, tasoilla ja välitilalla
 • Saunaan uudet lauteet ja seinäpaneeli sekä löylyhuoneen lasiovi
 • Kylpyhuoneeseen uusi ilme uusilla kalusteilla
 • Tilaa säästävä liukuovi eteiseen tai makuuhuoneeseen
 • Seinäpintojen maalaus, joka sisältää myös tehosteseinän
 • Uusi liesi, astianpesukone sekä jääkaappipakastin (tai erilliset kylmälaitteet)
 • Terassilaudoitus pientalon pihalle
 • Puiset lattiaritilät ja istutuskaappi parvekkeelle
 • Vastikkeeton kuukausi

Huomaa, että kaikki valinnat eivät ole toteutettavissa kaikissa asunnoissa. Esimerkiksi liukuovea ei voi asentaa kaikkiin komeroihin.

Olethan itse yhteydessä isännöintiin, kun 10, 20 tai 30 vuotta asumista tulee täyteen. Pitkäaikaisen asumisen palkitsemisetu on käytettävä vuoden sisällä. Esimerkiksi jos sopimuksesi on alkanut 1.10.2010, on 10-vuotisetu lunastettava 1.10.2021 mennessä.