Tervetuloa Avaimelle

Tutustu sisäänmuuton ohjeisiimme.

Sisäänmuutto

Miten saan avaimet?

Saat avaimet huoltoyhtiöstä vuokrasopimuksesi alkamispäivänä. Vuokrasopimus tulee olla allekirjoitettuna ja vakuus maksettuna ennen avainten hakua. Otathan henkilöllisyystodistuksen ja kuitin maksetusta vakuusmaksusta mukaasi!

Katso videolta miten toimia muuton yhteydessä.

Mitä ilmoituksia on muuttaessa tehtävä?

Ilmoituksia on kolme.

  1. Tee uuden asukkaan tuloilmoitus huoltoyhtiölle viimeistään viikon kuluttua muutosta, jotta sinut voidaan merkitä talonkirjaan. Tämä on edellytys myös huoneiston oven avaamiselle, jos avaimet sattuisivat jäämään kotiin.
  2. Tee myös lakisääteinen muuttoilmoitus osoitteessa muuttoilmoitus.fi. Sieltä tieto menee sekä Postille että väestötietojärjestelmään. Paperisen muuttoilmoituslomakkeen voit halutessasi noutaa joko Postin tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupisteestä.
  3. Täytä uuden asukkaan sähköinen asuntotarkastuslomake osoitteessa avainasunnot.fi/asukkaalle/jata-vikailmoitus, valitse Palvelupyynnön aihe -vaihtoehdoista ensimmäisenä oleva Asuntotarkastuslomake. Ilmoita lomakkeella asunnossa olevat viat/puutteet/siivoustarve tai että kaikki kunnossa. Ota kuvat epäkohdista ja liitä ne mukaan lomakkeelle. Lähetä lomake Lähetä-painikkeella asuntotarkastajalle tiedoksi/toimenpiteitä varten.

Muista myös pankki, vakuutusyhtiö, luottokorttiyhtiö, kirjasto, kanta-asiakkuudet, yhdistykset ja seurat sekä ystävät ja sukulaiset.

Mitkä sopimukset on muistettava?

  1. Sinulla on oltava koko vuokrasuhteen ajan voimassaoleva huoneistoa koskeva laaja kotivakuutusturva sisältäen vastuuvakuutuksen ja asumisen keskeytysvakuutuksen.
  2. Sähkösopimuksesi on oltava voimassa sisäänmuuttopäivästä lähtien aina siihen päivämäärään saakka, kun vuokrasopimuksesi päättyy.

Miten otan taloyhtiölaajakaistan käyttööni?

Lähes kaikissa Avaimen asunnoissa on käyttövastikkeeseen kuuluva Internet-yhteys. Operaattorit vaihtelevat alueittain. Saat taloyhtiölaajakaistan käyttöösi noudattamalla sopimuksen mukana saamaasi toimintaohjetta. Varmista operaattorilta mitä laitteita tarvitset yhteyden muodostamiseen. Mahdolliset laitteet (esimerkiksi modeemi) jokainen hankkii itse. Käy tutustumassa taloyhtiösi operaattorin ohjeisiin ja tarjoamiin edullisiin lisänopeuksiin: dna.fi/avain, elisa.fi/avain tai telia.fi/avain.

Kuinka saan autopaikan?

Ota yhteyttä huoltoyhtiöön ja tiedustele tilannetta. Autopaikkojen määrä vaihtelee kohteittain. Jos talossasi ei riitä paikkoja jokaiselle asunnolle, jaetaan autopaikat jonotuslistan perusteella. Autopaikasta tehdään vuokrasopimus ja samalla kuitataan mahdollinen lämpöpistoketolpan avain tai esimerkiksi pysäköintihallin avain.
Mikäli autopaikkoja on vapaana, voit saada toisenkin. Huomaa kuitenkin, että saatat joutua luopumaan toisesta paikastasi, jos taloon muuttaa asukas, joka haluaa vuokrata ensimmäisen autopaikkansa.

Miten varaan saunavuoron tai pesutuvan?

Kysy huoltoyhtiöstä vapaana olevia saunavuoroja.
Pesutuvan tai kuivaushuoneen voit varata paikan päällä olevan listan tai lukollisen varaustaulun avulla. Joissain taloissamme on käytössä sähköinen varausjärjestelmä, järjestelmän käyttö- ja varausohjeet löytyvät asukaskansiosta.