Uuden kodin rahoittaminen

Asunto toimii usein lainan vakuutena.

Asunnon maksaminen rakentamisvaiheen mukaisesti

Maksat rakenteilla olevan asunnon myyntihinnasta 20 %  kaupantekohetkellä. Loput myyntihinnasta erääntyy rakentamisvaiheiden mukaisesti rakentamisen edetessä n. 15 % erissä. Näin sinun ei tarvitse ottaa kerral la pankkilainaa, kun maksut erääntyvät vaiheittain.

Yhtiölaina joustaa

Pääset asunnon omistajaksi maksamalla asunnon myyntihinnan. Loppuosan velattomasta hinnasta maksat asunto-osakeyhtiölle kuukausittain pääomavastikkeena. Voit myös maksaa yhtiölainaosuuden talo yhtiölle joko kokonaan tai osissa valmistumisen yhteydessä tai myöhemmin. Yhtiölaina sopii sinulle, jos et halua sitoutua henkilökohtaiseen pankkilainaan. Jos päätät hyödyntää yhtiölainan, maksat yhtiölainan osalta ainoastaan korkoja yhden vuoden ajan valmistumisen jälkeen. 

Valinnainen vuokratontti

Kun ostat Avain Asunnon, joka on rakennettu valinnaiselle vuokratontille, voit halutessasi maksaa taloyhtiölle tontin lunastusosuuden. Jos taas et tahdo sijoittaa varojasi tonttiin, maksat kuukausittain tontinvuokravastiketta ja pääset asunnon omistajaksi pienemmällä alkupääomalla. Huomioithan, että vuokratonttivastikkeen maksaminen ei lyhennä tonttiosuuden lunastushintaa. Tontin lunastamisesta päätät itse – riippumatta siitä, mitä muut osakkaat tekevät.