Lomalla voi oppia paljon itsestään – kotiseuturakkaus laulattaa

Lomailu on ihanaa. Kukaan ei varmaan väitä vastaan. Arjesta ja sen rutiineista irtautuminen ovat lomailun parhaita puolia. Silloin voi ottaa rennosti. Itse uppoudun usein lukemisen ja käsitöiden pariin. Olen nykyään innostunut äänikirjoista, koska ne mahdollistavat kirjojen kuuntelun ja käsitöiden tekemisen yhtä aikaa. Aivan parasta.

Tänä kesänä osa lomastani vierähti Suomessa matkustaen. Etenkin kotiseudulla vieraileminen lämmitti sydäntäni ja toi mieleeni paljon muistoja. Havahduin. En ollut tajunnut kuinka paljon kaipasin takaisin tuohon tuttuun, turvalliseen ja rakkaaseen paikkaan. Ystävien ja sukulaisten näkeminen nosti tunteet pintaan. Minuun iski kova koti-ikävä. Vai voisiko kyseessä olla kotiseuturakkaus? Kenellekään ei nimittäin yleensä jää epäselväksi mistä minä olen kotoisin. Se on iso osa identiteettiäni. Juhannuksena esitimme siskojeni ja parhaan ystäväni kanssa Keski-Suomen kotiseutulaulun yllätysnumerona ystäväni vanhemmille. Kajautimme sen ulkona niin komeasti, ettei sitä kukaan uskoisi ellei siitä olisi todistusaineistoa. Tästä lehdestä sinäkin voit lukea tuosta maagisesta paikasta nimeltään Jyväskylä. Takasivulla voit tutustua Avain Asunnoista ja sen asukkaista kertoviin lukuihin. Sielläkin vilahtaa rakas kotikaupunkini.

Lomalla on aikaa ajatella, suunnitella ja elää ilman tarkkaa aikataulua. Aivojen tuuletus ja nollaus parantavat tunnetusti suorituskykyä. Joskus päähän saattaa ilmestyä roppakaupalla uusia ideoita. Minä opin ainakin paljon itsestäni – yllytyksestä saatan puhjeta jopa laulamaan.

Anu Kalenius, viestintäpäällikkö, Avain Asunnot

Avain&koti -lehden päätoimittaja

Edellinen
”Mökki teki onnelliseksi”
Seuraava
Piha kutsuu leikkiiin