Mikä asumisessa on tärkeää? – Se selviää, kun viettää aikaa kotona

Asuminen ja kotona viihtyminen ovat tärkeitä asioita. Omaan elämään liittyvät arvot ja toiveet korostuvat, mitä enemmän kotona viettää aikaa. Huomio kiinnittyy tilan ahtauteen, epäsiistiin parvekkeeseen, tavaraa pursuaviin komeroihin, kasvavaan jätemäärään, palveluiden ja luonnon läheisyyteen.

Itselläni oli aiemmin tapana karata viikonloppuna erilaisiin tapahtumiin tai kyläillä ystävien ja sukulaisten luona. Iltaisin ehti hieman katsoa televisiota tai lukea kirjaa. Kotona olevaa tilan ahtautta ja tavarakaaosta ei tarvinnut ihmetellä tunnista ja päivästä toiseen. Nyt kaaos tuijottaa takaisin etätöitä tehdessä, taukojen aikana, iltaisin ja viikonloppuisin.

Kasvava jätemääräkin aiheuttaa päänvaivaa, koska lajiteltavia jätejakeita on niin paljon ja kotona tilaa niin vähän. Tuntuu hassulta järjestää asuntoon tilaa pois vietäville roskille, mutta se on tehtävä, ellei halua viedä jokaista roskaa yksitellen ulos omiin jäteastioihinsa. Tästä lehdestä löydät vinkit jätteiden lajittelemiseen kotona ja kolme näkökulmaa kiinteistöllä kierrättämiseen. Siistin kodin lisäksi saamme siistin ympäristön!

Mikä sitten on itselle on tärkeää asumisessa? Vastaus ei välttämättä löydy isommasta asunnosta ja maaseudun rauhasta, vaikka joinakin päivinä siltä tuntuukin. Asunnon suursiivous ja järjesteleminen saattavat olla avuksi. Kuulostaa uuvuttavalta, mutta toisaalta muuttokaan ei houkuttele. Lopputulos palkitsee, kun asunnossa ja omassa päässä on jälleen tilaa hengittää. Mukavia lukuhetkiä ja aurinkoista kesää!

Anu Kalenius, viestintäpäällikkö, Avain Asunnot

Avain&koti -lehden päätoimittaja

Edellinen
3 näkökulmaa jätteenkierrätykseen
Seuraava
Koti kuin maalla