Kuvateksti: Aarash Hashemi (vas.), Luca, Joel Raiskio ja Veikka Penttinen saivat kesän aikana pihoilla näkyviä muutoksia aikaan asukkaiden iloksi.

Pihojen iskuryhmä

Kesätyöntekijät laittoivat talojen pihat kuntoon.

Kesän aikana asukkaat ovat saattaneet nähdä pihoilla nuoria työn touhussa. Kesätyöntekijöiden kädenjälki on näkynyt Avain Asuntojen kohteissa Helsingistä Tuusulaan ja Kirkkonummelta Porvooseen.

”Olemme tehneet yleistä kiinteistönhoitoa, poistaneet sammalta ja rikkaruohoja, trimmanneet nurmikkoa ja harjanneet pihoja”, kertoo 20-vuotias Veikka Penttinen, joka aloitti kesätyöt heti armeijasta päästyään. Aarash Hashemi, 21, opiskelee puutarha-alaa, joten kesätyö on ihan oman alan töitä. Nuorimman kesätyöläisen, Lucan, 13, pesti kestää kaksi viikkoa, Penttinen ja Hashemi jatkavat niin kauan kuin töitä pihoilla riittää.

Kesätyöntekijöiden työnjohtajana toimii Joel Raiskio. Nuorten ohjaaminen on osa hänen rakennusinsinöörin opintoihin kuuluvaa työnjohtoharjoitteluaan.

”Kävimme yhdessä ensin muutamassa kohteessa läpi huoltotyöt yhdessä. Sen jälkeen he ovat hoitaneet kohteet hyvin ahkerasti ja itsenäisesti. He dokumentoivat tehdyn työn Whats­appissa, eli laittavat sinne ennen ja jälkeen -kuvia. Niitä voi tulla päivän mittaan 40-100”, Raiskio kehuu.

”Tässä työssä on mukavaa, kun oman työn jäljen näkee heti”, Penttinen sanoo.

”Kesätyö on hyvä keino saada jalka oven väliin ja päästä tekemään yrityksessä erilaisia töitä”, sanoo Raiskio, joka itse on Renevolla toista kesää. Nuorten ohjauksen lisäksi hän työskentelee rakennustyömaalla toisena työnjohtajana.

Asumisoikeuskohde

Helsingin Paciuksenkaari 10 ja 12

Rakennusvuosi: 1998

Rivi- ja kerrostaloja: kaksioista viisiöihin, koot 46–119 m²

Asuntojen lukumäärä: 83

Teksti Katja Tarnanen Kuva Antti Rintala

Edellinen
Asumisoikeutta ei romuteta
Seuraava
Pajutaiteella iloa ympäristöön