Arttu Liukku pyöräili elokuussa 2019 Norjan upeissa maisemissa Norseman triathlonissa.

”Puolet ultrakisasta juostaan päällä”

Arttu Liukulle liikunnallinen elämäntapa on tärkeä. Renevon toimitusjohtajana hän kannustaa siihen myös työntekijöitään.

Renevo on keskittynyt korjausrakentamiseen. Se tekee pääosin kiinteistöjen peruskorjauksia, erilaisia viihtyvyyskorjauksia ja linjasaneerauksia eli putkiremontteja. Renevo perustettiin vuonna 2012 osaksi Avain Yhtiöitä. Se on kasvanut nopeasti keskisuureksi rakennusalan yritykseksi.

Mitä kasvun taustalla on?

”Paljon töitä. Olemme keskittyneet korjausrakentamiseen eikä siitä olla rönsyilty. Kun olemme onnistuneet asiakkaidemme kanssa, puskaradio on toiminut hyvin. Panostamme rekrytointiin ja meillä onkin sitoutunutta jengiä, josta olen ylpeä. Tällaista toimintaa ei voi pyörittää täysin omin voimin, joten meillä on paljon luottourakoitsijoita. Pyrimme toimimaan luotettavasti ja avoimesti niin aliurakoitsijoiden kuin tilaajien suuntaan. Olemme myös aika ketteriä ja pystymme mukautumaan asiakkaan toiveisiin.
Harrastat triathlonia ja ultrajuoksua eli maratonia pidempiä matkoja. Kuinka harrastukset näkyvät arjessasi? Yritän treenata joka päivä. Lajia vaihtelen kauden ja tavoitteen mukaan. Pääosin juoksen tai pyöräilen, välillä uin ja käyn kuntosalilla, talvisin hiihdän. Sovitan treenit perhe-elämän ja työn lomaan niin, että yleensä liikun aamulla tai lasten harrastusten aikana. Pidemmät lenkit ajoitan viikonlopulle. Vaikka tykkään kilpailla, tärkeintä on kuitenkin liikkua ja voida hyvin. Kun liikun tunnin, saan energiaa kahdeksi. Lenkin aikana pää tyhjenee ja moni työasia ratkeaa.”

Mitä yhteistä on triathlonissa ja toimitus­­johtajan työssä?

”Molemmissa pitää miettiä tähtäin vuosia eteenpäin, olla periksiantamaton ja määrätietoinen. Jotta pystyy tekemään isompia korjaushankkeita tai juoksemaan pidempiä matkoja, pohjatyöt pitää tehdä huolella.
Näkyykö liikunnan arvostaminen myös siinä, miten johdat Renevoa sekä työntekijöitäsi? Meillä on yhteisiä liikuntavuoroja ja maksamme työntekijöidemme osallistumismaksuja liikuntatapahtumiin. Kuuntelemme herkällä korvalla ideoita, miten voisimme tukea liikkumista lisää. En tiedä, olenko kenellekään esimerkkinä, mutta olisi kiva, jos voisin olla.”

Mikä saa sinut jatkamaan täys­matkan triathlonia, jos tuntuu, ettet jaksa?

”Se tunne tulee monesti kisan aikana, mutta enää en mieti luovuttamista. Tiedän, että kipu ja väsymys kuuluvat asiaan. Ne täytyy vain blokata mielestä. Varsinkin ultramatkoilla puolet kisasta juostaan päällä. Kun on monia kisoja takana, niin tietää, että huonot hetket menevät ohi. Maaliin pääsy on erittäin palkitsevaa ja sitä miettimällä löydän itsestäni taas uuden vaihteen.”

KUVA Janne Saarinen

Edellinen
Kotonaan keittiössä
Seuraava
”Asumisoikeuslaki kannattaa uudistaa maltilla”